fredag 30 september 2011

Citronmousse med ingefära


Ingredienser - 4 portioner
  • 1 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 msk finstrimlad syltad ingefära + 2 msk lag

Gör så här

  1. Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 min.
  2. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna.
  3. Vispa grädden med vaniljfrön och florsocker.
  4. Smält gelatinbladet i citronsaften i en kastrull, låt svalna något. Rör ner gelatin, citronskal, ingefära och lag i grädden.
  5. Fördela i portionsformar och låt stå i kyl minst 3 tim.
  6. Garnera ev med strimlad ingefära vid servering.
Energi per portion: 395 kcal

Källa & bild: Arla




Inga kommentarer: