fredag 6 november 2009

Matiga morotsmuffins


Ingredienser - 10-12 st
  • 1 st morot
  • 150 g fetaost
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1/2 dl smör- och rapsolja
  • 1 1/2 dl naturell yoghurt eller filmjölk
  • 1/2 dl solroskärnor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ upp muffinsformar på plåten.
  2. Skala moroten och riv den grovt. Skär osten i bitar.
  3. Häll upp mjöl, salt och bakpulver i en bunke och rör om ordentligt.
  4. Lägg i den rivna moroten. Knäck i äggen och häll i smör och yoghurt.
  5. Blanda snabbt ihop till en deg. Rör inte för länge.
  6. Klicka ut degen i muffinsformarna. Tryck i osten och strö över solrodkärnorna.
  7. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 20 min. Låt sedan svalna på plåten.
  8. Går bra att frysa.

Energi per muffin: 190 kcal, protein 7 g, kolhydrater 19 g, fett 10 g.

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: