lördag 12 december 2009

Annikas goda gryta


Ingredienser - 6 portioner

  • 500–600 g mört biffkött
  • 3 dl standardmjölk
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk dijonsenap
  • 3 msk worcestershiresås
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl kraftig oxbuljong
  • salt och svartpeppar
  • 400 g champinjoner
  • 24 små steklökar
  • 4 morötter
  • 1 squash
  • 1 färsk fänkål
  • 2 msk smör eller margarin

Tillagning

  1. Vispa ihop mjölk, grädde, crème fraiche, tomatpuré och senap i en kastrull. Tillsätt worcestershiresås, paprikapulver och buljong. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda på svag värme i 20 min. Smaka av med salt och peppar. Ta bort kastrullen från värmen.
  2. Skiva champinjonerna och bryn dem i 2 tsk matfett. Lägg över dem i en gryta med hjälp av en hålslev. Skiva smålöken, fräs upp den snabbt i 2 tsk matfett. Ta upp löken med en hålslev och tillsätt den till champinjonerna. Strimla morötter, squash och fänkål och bryn i matfettet som finns kvar i stekpannan tills morötterna börjar mjukna. Tillsätt grönsakerna till champinjonerna och löken.
  3. Tärna köttet i munsstora bitar och bryn dem kraftigt runt om i resten av matfettet. Salta och peppra. Lägg köttet i grytan.
  4. Häll såsen över och koka upp. Låt sjuda på svag värme i ca 8 min. Smaka av och servera.



Näringsvärde/portion: 357 kcal Kolhydrater 20g Protein 29g Fett 18g Fibrer 6g

Källa & bild: Hembakat

Inga kommentarer: