söndag 21 oktober 2012

Enkla chèvreburgare



Ingredienser - 2 port

  • 200 g nötfärs, max 10 % 
  • salt och peppar 
  • ½ msk dijonsenap 
  • 1 tsk rapsolja 
  • 1 hackad tomat 
  • 1 bit tärnad gurka 
  • 2 msk strimlad basilika 
  • 2 skivor fiberfranska à 35 g, ev. glutenfria 
  • 2 skivor chèvre, 50 g 
Garnera med:basilika 
Servera med: blandad sallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250° grillvärme. 
  2. Blanda färsen med salt, peppar och senap. 
  3. Forma 2 runda biffar och grilla i oljad panna. 
  4. Blanda tomat, gurka och basilika. 
  5. Rosta brödet, lägg först grönsaker och sedan biffar ovanpå. Täck med osten. 
  6. Gratinera högt upp i ugnen ett par min tills osten smält.
Energi per portion: 370 kcal

Källa & bild: MåBra

1 kommentar:

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Oerhört läckert! Mums:)