fredag 2 mars 2012

Stekt filodegsbröd med ostfyllning





Ingredienser - 8 portioner

  • 1 paket filodeg (1 paket motsvarar 6 st)
  • 300 g riven ost (300 g motsvarar ca 6 dl)
  • 3 tsk oregano
  • 2 1/2 msk olivolja till stekning

Gör så här

  1. Lägg ut de tinade filodegsarken och vik dem dubbla. 
  2. Lägg ett lager ost (ca 1 dl) på mitten av varje ark. Strö 1/2 tsk oregano på osten.
  3. Vik ihop arket till ett paket. Pensla med vatten på kanterna så klistras degen ihop.
  4. Stek i omgångar i stekpanna på medelvärme i 1 msk olivolja, 2-3 minuter per sida så att bröden får en gyllene färg.
  5. Lägg paketen på hushållspapper. Dela de stekta paketen med sax eller kniv i två eller fler bitar. 
  6. Ät dem varma eller ljumma.

Näringsvärde
ENERGI: 210 kcal
FETT: 15 g


Källa & bild: ICA

1 kommentar:

Jenny sa...

Ser gott ut, äter du den typ som snacks?