lördag 3 mars 2012

Minicakes med mandel




Ingredienser - 35 port

  • 75 g malen sötmandel
  • 50 g kokosflingor
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ägg + 1 äggvita

Frosting:
  • 25 g smör
  • 1½ dl florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 msk apelsinjuice
  • 50 g cream cheese, 12 %
  • ½ tsk rivet apelsinskal
  • ½ msk kakao
  • strössel och/eller sockerkulor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Blanda mandel, kokos, florsocker, potatismjöl och bakpulver. 
  3. Rör ner ägg och äggvita. Klicka ut i minibakformar placerade på en plåt. 
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 12 min. Låt kallna. 
  5. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och apelsinjuice med elvisp på låg fart några min till en fluffig kräm. 
  6. Tillsätt cream cheese, apelsinskal och kakao och vispa ett par min till. 
  7. Bred eller spritsa frostingen på kakorna och garnera med strössel eller sockerkulor.
Energi per portion: 55 kcal

Källa & bild: MåBra