måndag 2 augusti 2010

Pangasiusfilé med blomkålsris och chilidip



Ingredienser - 1 portion

  • 1 pangasiusmal-filé
  • ett par limeskivor
  • 50 g lätt chilidip
  • 200 g blomkålsris
  • paprikakrydda
  • ett par körsbärstomater

Tillagning

  1. Fisk: Stek i stekpanna
  2. Blomkålsrisen: Körde okokta blomkålsbitar i en liten miniköksmaskin jag har tills det blev smågrynigt, nestan lite cous-cous konsistens blev det visst idag… Detta lägger jag iallafall i en mikrotålig plastlåda med lock tillsammans med en klick minilätta (20 g) och kryddar med lite seltin/paprika – Kokar det hela på full guff ca 7-8 minuter i mikrougnen. Done!
  3. Lätt chilidip: 100 g lätt kesella blandat med 100 g chilisås (Gott liv) samt en halv finhackad färsk chilifrukt och lite koriander. Blev lagom starkt

Övrigt

Pangasiusmalen smakar ungefär som tillapiafisken. De finns å köpa i frusna filéförpakningar och går snabbt att steka i liiite rapsolja. Per 100 g innehåller den 0 kolhydrater, 2 g fett och 18 g protein. Jättegott med lite fiskrydda på!

Energi per portion: 220 kcal

Källa & bild: lissfit.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar