Ingredienser - 1 portion
- 1 pangasiusmal-filé
- ett par limeskivor
- 50 g lätt chilidip
- 200 g blomkålsris
- paprikakrydda
- ett par körsbärstomater
Tillagning
- Fisk: Stek i stekpanna
- Blomkålsrisen: Körde okokta blomkålsbitar i en liten miniköksmaskin jag har tills det blev smågrynigt, nestan lite cous-cous konsistens blev det visst idag… Detta lägger jag iallafall i en mikrotålig plastlåda med lock tillsammans med en klick minilätta (20 g) och kryddar med lite seltin/paprika – Kokar det hela på full guff ca 7-8 minuter i mikrougnen. Done!
- Lätt chilidip: 100 g lätt kesella blandat med 100 g chilisås (Gott liv) samt en halv finhackad färsk chilifrukt och lite koriander. Blev lagom starkt
Övrigt
Pangasiusmalen smakar ungefär som tillapiafisken. De finns å köpa i frusna filéförpakningar och går snabbt att steka i liiite rapsolja. Per 100 g innehåller den 0 kolhydrater, 2 g fett och 18 g protein. Jättegott med lite fiskrydda på!
Energi per portion: 220 kcal
Källa & bild: lissfit.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar