måndag 1 augusti 2011

Rimmad lax med dragonstuvad potatis



Ingredienser - 4 portioner

  • 400 g rimmad lax i skivor
  • 800 g färsk- eller delikatesspotatis
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • ½ knippe dragon (kan ersättas med dill)
Tillbehör:
  • 100 g rucola

Tillagning

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk. Låt den kallna.
  2. Smält smöret i en kastrull och tilllsätt mjölet. Späd med mjölken lite i taget och låt stuvningen koka under omrörning ca 5 min. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan. Häll citronsaften i stuvningen och smaka av med salt och peppar.
  3. Halvera större potatisar. Hacka dragonen. Vänd ner potatis och dragon i stuvningen. 
  4. Skär den andra halvan citron i klyftor och servera dem till laxen med potatis och rucola.

Näring/portion: Ca 400 kcal, 15 g fett, 25 g protein, 40 g kolhydrater



Källa & bild: DN

Inga kommentarer: